Wednesday, February 9, 2011

Medical Standby - Premier League (Pos Malaysia FC)

tahun ni, aku akan jaga team pos malaysia kalau dia main dkt stadium selayang..
berikut adalah jadual perlawanan mereka di stadium selayang :)
buat masa ni, spot light stadium ada problem.. so game akan main pada pukul 4.45petang

***keputusan dlm '( )'.. harap maklum***
kawan2 mana yg nk gi tgk bola (free) kasi tau :) lagi ramai lagi bagus :)

11 feb Pos vs Penang (4-0)
25 feb Pos vs Sarawak

11 mac pos vs Navy Penang

1 april pos vs MP muar
8 april pos vs USM kelab bola sepak
11 april pos vs PKNS selangor
25 april pos vs johor
29april pos vs sime darby

9may pos vs harimau muda b
23may pos vs PDRM

4 July pos vs ATM

ayuh datang dan meramaikan lagi stadium.. :)

Wednesday, October 13, 2010

Tempat Baru..

Sungguh susah buat keputusan untuk bertukar dari bekerja dengan kerajaan ke swasta.

Baru-baru ini, aku dilimpahi dengan tawaran bekerja disana sini.
tawaran gaji bukan sahaja lumayan, malahan melebihi dari ape yg aku pinta.
cuma, ada berberapa faktor yg membuatkan aku berfikir panjang untuk kesana..

  1. aku terpaksa tinggalkan keluarga selama sebulan utk kerja.. dan sebulan bercuti.
  2. tawaran yg diberikan adalah contract basis (yearly)
  3. sayang untuk meninggalkan khidmat bersama kerajaan
  4. suka berkhidmat ditempat yg mencabar
  5. pasti akan merindui kawan2 baik ditempat kerja.
bagiku, ape yg ada sekarang ni cukup.. walaupun x semewah mana..
hartaku adalah keluarga yg bahagia.. aku happy dgn isteri dan anak ku (yg sedang membesar)
offer dan duit ada dimana2 sahaja..

offer sebanyk 7k/sebulan (walaupun waktu cuti sebulan) mmg susah utk dikatakan tidak.
tapi, apelah fungsi ketua keluarga kalau aku tidak disisi.. diwaktu susah/senang..
walaupun agak terkilan menolak tawaran itu, aku masih gembira kerana aku ada permata dihati :)

aku berterima kasih kpd pihak yg terlibat dan bnyk membantu aku membuat keputusan, menguruskan jadual kerja, etc

Wednesday, September 22, 2010

kegelisahan melanda..

belum pernah saya rasa perasaan macam ini..

baru-baru ini, saya ada cuba2 minta sesuatu yang baru dan fikir untuk beralih arah.. mana tau rezeki ada dekat situ.. tapi tu la, saingan terlalu kuat dan mampukah saya mengharungi terusan dan bersaing untuk kesitu??

136 orang yang meminta..
13/136 adalah org lulusan tinggi dari saya
36/136 adalah sama lulusan dgn saya
selainnya adalah org dibawah lulusan saya (tapi, mereka juga tidak boleh dipandang rendah) mana tau pengalam kerja mereka melebihi dari ape yg diperlukan..
*tambahan pula sy tidak pernah ke-arah itu..

tiap2 hari sy berdoa agar dipermurahkan rezeki, urusan, dsb..
harap2 kali ini saya mampu tembusi pasaran itu.. (kerana ini merupakan kali pertama sy mencuba)

(tapi, kakak ipar aku *seorang yg mahir tentang job hunting* ni berkata.. bersyukur la cuma 136 org ajer yg apply.. dari kerja lain2.. smpi 1000 +++)

aku sbrnya happy dgn ape yg ada.. cuma, kdg2 kita kena berhijrah untuk lebih baik dan keluar dari zon selesa dan selamat itu..


jumpa lagi..

Selamat Malam - Faizal Tahir

Lagu ni dah lama on air, dan saya sendiri penah download dia.. tapi masa tu xde masa nak dgr sangat..

pada satu hari, sy dgr tv dkt tmpt kerja sy.. (pukul 4am, tv3) time tu faizal tahir punya concert terbitan tv3.. mmg hebat dia nyanyi lagu ni..

so, balik... sy carik words dan cuba carik chords dia sendiri.. (sbb tak jumpa, lagi pun baru berjinak2 nk try carik sendiri)

anyway, chords ini dicarik menggunakan piano.. rasanya sama dgn guitar,etc :)


SELAMAT MALAM, FAIZAL TAHIR

Andante/moderate/walking pace (tempo) 70bps

Intro:
B A E B

(piano-soft)
B-----------A
Biarkan berlalu
E----------------B
Semua kepedihanmu
B-----------A
Lelapkan matamu
E-----------B
Biarkan mimpi membawamu ke mana kau mahu


(<<<<< - gradually getting louder)

B-----------A
Selamat malam
E--------------B
Tidurlah sayangku
B------------A
Siangkan tiba bercahaya
E----------------------B
bermula baru semua untuk mu

B -------A------- E------------- B
Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
B------------------A--------E--------------B
Yang indah itu ada padamu..dengan setiap impian dan harapan…

(one octave higher)

* (dal segno)

D#--------C#
Selamat malam
G#---------D#
Tidurlah sayangku
D#---------C#-------------G#------------D#
Siangkan tiba bercahaya, bermula baru semua untuk mu


(Bridge)

C#---------------------------------Cm
Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpi mu
B--------------------------------------------A#
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku…woo
C#-----------------------------Cm
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
B----------A#----------------------------D#
Terhapus semua air mata dengan senyuman…woooo…


Repeat (Coda) dan * (Dal Segno)
till end
D#---------------C#
Selamat malam sayang
---------G#
Selamat malam kasih
---------D#
Selamat malam sayang…wooooo…


Coda
-fine-

Friday, May 7, 2010

Cuti Sakit 3 minggu..

cuti sakit 3 minggu sungguh membosankan kalau xda benda nk buat..
duit pun cepat abis, smua nyer berjalan dgn laju.. (kecuali masa) kdg2 rasa mcm ape ajer..

Thomas Cup, Kuala Lumpur dah nak start.. aku nyer cuti pulak dah nak abis.. ape la..
minggu depan kena prepare something special sikit.. hehehe..

kalau ada peluang.. aku terima ajer sape2 yg rasa hargai kerja aku selama ni :)
tak larat la...

Sunday, April 25, 2010

Rezeki Bertambah2..

Baru2 ni, aku dapat tawaran dari POS Malaysia untuk jaga Team Liga Premier (bola sepak) dia kalau main dkt stadium Selayang, Selangor.. (belakang rumah ajer) hehehe..

Seronok, time mula2 first assignment dah kena jaga game..

1. POS Malaysia vs Selangor (FA Cup)
2. POS Malaysia vs MP Muar (League)
3. POS Malaysia vs Sarawak (League)

hehehe.. baru setakat ni ajer la..
nanti sure ada lagi.. bayaran?? ok ok la.. sbb minat tgk bola.. yg penting, dpt ddk sblh player and coach.. (walaupun x fames dia org ni) tapi..... best dpt masuk dlm football life! ;)

check out this link for images ;)

http://www.facebook.com/album.php?aid=152665&id=685453240&l=4e5540860b

c ya..

Benny

Dah Nasib..

baru2 nih, aku gi ambulance call dkt rumah pesakit.. google earth dulu sbb nk carik jalan dan rumah dgn senang..

bila sampai2 rumah, nampak la pesakit tuh tengah tenat.. treat smua ape yg perlu, iv line 14G dgn 0.9% Na Cl dan Oksigen.. smua dah siap utk hantar ke hospital yg berdekatan (UM med. Center)

skali, nak pindah dari katil dia, kaki katil pesakit tuh patah.. terus katil tu jatuh kena kaki kiri aku.
sakit giler weyhh!!.. rasanya mcm nk tercabut dah kaki ni..

terus aku suruh partner aku take over case dan minta ais dari relative family dgn cepat..
supaya x bengkak.. (hasilnya xda la bengkak teruk) --- ingat tu letak ice yer!!

lepas sampai emergency department, aku terus pass over case dkt resus room dan.. duduk setempat.. sbb kaki sakit..

nasib xray, smua ok.. xda patah pape2.. (terus pakai robert jones bandage)
tapi cuti 6 hari ;) best.. hehehe..
masih sakit la... :(

hati2 yer time keja kwn2 smua.. kemalangan jadi dkt mana2.. tetiba ajer..

Picture dia...
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3922977&l=09329c2d5d&id=685453240

Saturday, February 27, 2010

latest update..

a lot of new things happened this 1st trimester ;) ..

1. I already passed my exam with (HONS.) so happy with that ;)
2. Almost complete my purchase of new property in Petaling Jaya..
3. Miss Zara turn 1 year last 29th January ;)
4. Life becoming better and better.. after using iphone 3gs.. (really recommend u guys) a lot of free apps once u jailbreak it ;)
5. my contract with Gov./UMMC will expire this 28th February 2010 ;).. after 5 years (worth RM 50k)

so happy to have all this.. will keep u guys update.. c ya..

Thursday, December 10, 2009

New Carrier Pathway..

Im so pleased to tell you people (reader) that, I've meet one of the influential people in Oil and Gas (O&G) not obstetric and gynecology yer! hehehehe..

He even offer me dream job of a lifetime for medical practitioner.. especially me..
The job is more like this.

28days you work..
28days later you're off! (how good is that)
salary is not bad though!

I cant wait to know more about this job and will need to do more research on this industry.
(so far, the person who meet me impressed with my paper qualification and my skill cert)..
nice ;)

he even wish to promote me to managerial job as i have the qualification. but unfortunately, i don't have any job experience on (O&G) " how are you going to tell my boys not to do this and that if you also don't even have experience on it... MY BOYS WILL KILL YOU EASILY"

I ask you people out there.. if people offer you RM 12,ooo.oo per month.. would you say NO to them?
(tepuk dada.. tanya selera)

Tuesday, September 29, 2009

39/40 Advance Cardiac Life Support (ACLS) Marks - crazy people will reach that..

feels like over the moon now~~!
39/40 Advance Cardiac Life Support (ACLS) Marks (delighted with the effort & outcome)

exam marks should not lesser than 36/40 or else you will fail the 1st part. (which most people struggle to pass it)

just a little bit hiccup during the clinical exam....... Hari Raya sacrifice are finally paid off.. thanx to all educator ;)

I am so happy with the achievement and proudly to share with you guys (reader) that from this on, i can provide advance life support in formal (thosedays, curi2 or haram2) hehehe..

this success wouldn't be a reality if there are no help and support from my wife, daughter, family and my lovely friend who works in the academic.

BennyShah

Sunday, September 13, 2009

Scottish Medley by Ex-VICCB member, Polypenco Chanter Practice

video

This song was arranged by Victoria Institution Cadet Corp Band, Kuala Lumpur, Malaysia.
hope you like it ;)

BennyShah ;)

Ramadhan yang semakin aneh :(

tujuan menulis adalah bukan nk tunjuk pandai atau beriya2 sgt.. tapi, baru2 ni.. ramai sungguh umat Islam tidak berpuasa. Majoriti nya adalah lelaki.. kebanyakkan x mampu menahan ketagihan merokok.. pelik kan? mudahnya tewas dgn nafsu.

malu x kwn aku bukan Islam ckp, dkt office dia org Islam relax jer mkn dpn dia..
hmm ape la nk jadi skrg ni dgn akhir zaman... aku yg rock2 ni pun still puasa bukan sahaja dari lapar dan dahaga..

harap2, Ramadhan ni akan memberi keberkatan pada diriku, keluarga dan segala umat di dunia ini
Sekian,

BennyShah

Wednesday, June 17, 2009

Sacrific has Paid Off ;)

Hi everyone.. Im so happy to share with you guys that i just passed my exam with distinction ;)

terlalu banyak sangat rintangan dlm hidup ni..
+ Family business, anak, etc..
+ Working enviroment (busy all the time and very demanding)
+ Further study
+ Music show.. ;)

Would like to thank my wife and family for being supportive and being my backbone of this success.

Im really happy that finally sacrifice has paid off ;)
hopefully i can weather the storm once and for all..

Final semester!! here i come!!!..
Benny Shah

Monday, March 16, 2009

VICCB ex'es Music Practice for Tatoo 100 Years

video
it has been a while after 9 years!

to me, its still nice to hear ;) check out guys.. and would love to hear ur comment ;)

Saturday, January 31, 2009

New Member, New Life ;)




I am so delighted with the new princess on board ;)

She was born in 29th January 2009, 0928hrs at Lab. Operation Theater, University Malaya Medical Center with 3.002kg

I was inside the Operation room and saw the miracle (dream wish as a father of my lifetime)
Hope you enjoy with the pics

Daddy,
Benny ;)

check out this link for more pictures!
http://www.facebook.com/album.php?aid=57988&l=906ca&id=685453240